Polski

Serwery tymczasowo niedostępne

23.11.2016
Zmiany w systemie tworzenia bitew

Czołem,

jutrzejszy restart serwerów przyniesie ze sobą kilka ważnych zmian w systemie tworzenia bitew. Zmiany te są wprowadzane by obecny system był łatwiejszy do zrozumienia i przyjęcia zarówno przez nowych, niedoświadczonych użytkowników jak również przez tych, którzy już znają tę grę. Chcemy aby zwodnicy byli w stanie dołączyć prosto do bitwy bez potrzeby przejmowania się tym jaką mapę lub tryb wybrać lub też jaki przedział rang i jaką liczbę graczy ustawić.

Z tego powodu, przycisk „utwórz bitwę” stanie się funkcją dostępną dla graczy premium i posiadaczy karty PRO. Zwykli użytkownicy oraz Ci co nie posiadają karty PRO będą mogli dołączyć do bitwy klikając przycisk „Bitwa”, który przeniesie ich do najlepiej pasujących dla nich bitew.

WAŻNE: Aby uczynić karty PRO bardziej dostępne dla tych z Was, którzy posiadają niższą rangę, ale są już zaznajomieni z grą, obniżamy odpowiednio ceny karty PRO. Cena karty rozpoczyna się od 500 kryształów dla Rekruta i będzie się zwiększało o 150 kryształów z każdą nową rangą, aż do osiągnięcia oryginalnej ceny 5000 kryształów dla rangi Legenda.Dodatkowo kolejne poziomy Legendy NIE będą zwiększały kosztów tej karty. Maksymalna cena pozostanie na poziomie 5000 kryształów.

Jak działa system i dlaczego go zmieniamy

Od czasu wprowadzenia przycisku „Bitwa”, nasze statystyki jednoznacznie pokazują, że znaczna większość graczy preferuje używanie tej funkcji w celu dołączenia do bitwy. Przycisk ten wysyła graczy nie posiadających karty PRO do bitew odpowiadającym ich rangom.

Jednakże gracze często korzystają z przycisku „Stwórz bitwę” w celu utworzenia specjalnej bitwy PRO, takiej jak pojedynków 1 vs 1 i nieoficjalnych formatów bitewnych (takich jak Save the Gold czy też Sumo). Istnieją bitwy bez PRO, a gracze, którzy naciskali przycisk „Bitwa” często trafiali w tego typu bitwach, rujnując całą zabawę ich organizatorom. Po aktualizacji, wszystkie bitwy stworzone za pomocą przycisku „Stwórz bitwę” będą bitwami PRO, co oznacza, że przycisk „Bitwa” nigdy nie wrzuci gracza do jednej z tych bitew.

Wszystkie standardowe bitwy bez PRO będą trwały 15 minut.

Co się stanie jak wcisnę przycisk „Bitwa” i nie będzie żadnej bitwy pasującej do mojej rangi?

Jeśli tak się stanie, system automatycznie utworzy standardową bitwę dla Was i rozpocznie wysyłać tam pozostałych graczy.

Czy nadal będę miał możliwość do dołączenia do bitew z listy bitew lub zaproszenia swoich znajomych do bitew, w których będę brał udział?

Tak. Po wprowadzeniu aktualizacji, ciągle będziecie mieli możliwość dołączenia do dowolnej bitwy z listy. Będą to standardowe 15 minutowe bitwy, które zostały utworzone przez mechanizm Szybkich bitew (przycisk „Bitwa”), a jeśli jesteście w bitwie, nadal będziecie mogli zaprosić swoich znajomych do dołączenia do takiej bitwy, pod warunkiem, że są wolne miejsca.

Zdajemy sobie sprawę, że jest to duża zmiana w grze i że zmienia aspekt, który był w grze od samego początku. Jednakże, jest to krok do ułatwienia gry nowym użytkownikom, jak również kolejne kroki do wyeliminowania multów i sabotażystów przez losowy dostęp do regularnych bitew.

Oczywiście, po aktualizacji, będziemy śledzili sytuację bardzo dokładnie i wprowadzali wymagane poprawki.

DODATKOWA INFORMACJA: Aby dokonać płynnego przejścia, każdego dnia, którego się zalogujecie do gry w ciągu najbliższych 7 dni, otrzymacie darmowy dodatkowy jeden dzień karty PRO.